vrijdag 8 april 2011

C'est le soleil qui me rend heureuse!

Wat een weer! Het lijkt wel hoogzomer; de zon schijnt, zomerjurkje aan, zonnebril en op naar het park! Er is iets met de Parijzenaren en zon, er hoeft maar een straaltje te schijnen en de parken stromen vol. Alles wat groen is, is bezet; de leuke stoeltjes die verspreid in de parken staan, maar ook elke centimeter gras, door picknickende jongeren, zakenmannen, nounou’s, etc (de delen waar je mag zitten in ieder geval, alhoewel de tuinmannen hun handen vol hebben met het wegsturen van mensen die zich instaleren op de ‘pelouse au repos’, waar je dus niet mag zitten.)

Woensdagnamiddag gingen Floor en ik van het zonnetje genieten in de Jardin du Luxembourg. Voor onze neus kwamen twee stoeltjes vrij, toch even een sprintje getrokken (wat zijn die lange benen toch handig) en toen zaten we, terwijl we alle jaloerse blikken in onze ruggen voelden prikken.

We hadden van te voren nog wat research gedaan op internet en zo wisten we dat deze woensdagavond er in Café de Flore (très chic!) une soirée philo plaatsvond. Zonder echte verwachtingen gingen we er naartoe, eerder denkend aan de hoge prijzen van de menukaart, dan aan de filosofie die ons te wachten stond. Het kwam wat moeilijk op gang, maar uiteindelijk werd het best interessant! De uitspraak van het Engels door Fransen blijft sowieso altijd leuk om naar te luisteren, met de Zzz en af en toe wat Franse woorden.

Alsof we niet al genoeg gedaan hadden die avond, stond er nog meer op het programma. Op internet zagen we dat er een Nederlandse borrel was, ergens verstopt in een wijnwinkel. Met een actieve houding gingen we naar binnen; de eerste de beste groep jongeren spreken we aan! Blijkt de nicht van Floor daar tussen te staan met een vriendin, die net een paar dagen in Parijs waren. Quel hasard alors! Stiekem had ik wel nog gehoopt wat bitterballen te zien, maar tevergeefs. Wel Nederlands bier gelukkig!

Cafe de Flore
Metro: St-Germain des Près (ligne 4)
172, Boulevard Saint-Germain
1er mercredi du mois de 19h à 21h Soirée Philo

Jardin du Luxembourg
RER B: Luxembourg/ Metro: Odeon (ligne 4/10)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten